Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Deep in the kitchen
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
29
Kategorie
18
Babeczki brownie z malinami
Przepis na te pyszne babeczki dostałam od koleżanki. Dzięki Monia!Kilka dni później musiałam przepis wypróbować.Kuracja antydepresyjna czekoladą w tej postaci i każdej innej jest wskazana o każdej porze roku! ;-)Składniki (6-8 babeczek):100 g gorzkiej ...
Deep in the kitchen
Słodkości
,
Wypieki małe i duże
,
Desery
TARTA ZE SZPARAGAMI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM
Tą tartę bardzo prosto i szybko zrobić więc polecam jeśli mamy np. niezapowiedzianych gości :)Zdążymy ją zrobić w godzinę, a zapach będzie zapraszał do wspólnego stołu.To też dobry pomysł jak mamy ochotę na 'COŚ' dobrego, ale nie mamy specjalnie ...
Deep in the kitchen
Kapary
,
Szparagi
,
Tarty
Chleb z ziemniakami i boczkiem
Do tego chleba przymierzałam się już jakiś czas. Ciągle nie było czasu.A przepis i wykonanie jest bardzo proste. Tym razem chleb jest zrobiony na drożdżach :)Polecam!Przepis pochodzi z bloga mojej chlebowej Guru - Liski z White Plate. Polecam jej bloga...
Deep in the kitchen
Chleb
Brigadeiro - słodki rarytas.
Do przygotowania tego pysznego deseru zainspirowali mnie znajomi, z którymi postanowiliśmy zrobić wieczór w klimacie brazylijskim.Przepis na Brigadeiro znalazłam w internecie.Stopień trudności: łatweCzas potrzebny na przygotowanie: około 30 min.Składni...
Deep in the kitchen
Słodkości
,
Dania regionalne
Smalec wegetariański
Olej kokosowy kupiłam z myślą, żeby go dodać do bezglutenowej granoli przepis znajdziecie tu:http://depciaodkuchni.blogspot.com/2015/01/bezglutenowa-granola.htmlPomyślałam, że zrobię z niego coś jeszcze.Smalec smakuje świetnie, jest zdrowszy od tradycy...
Deep in the kitchen
Dania bezglutenowe
,
Wegetariańskie
Bezglutenowa granola
Uwielbiam jeść na śniadanie płatki, muesli, a najbardziej owsiankę... alternatywą jest granola... kupne są za słodkie. Samemu lepiej zrobić - smakuje o wiele lepiej.Czas przygotowania ok. 20 min.Stopień trudności: łatwe.Ilość: jedna blacha - dwa słoiki...
Deep in the kitchen
Dania bezglutenowe
Ziemniaczane niebo w gębie czyli Gratin
To danie jadłam w jednej z olsztyńskich restauracji dokładnie 19 -ego grudnia, czyli w dzień przed publikacją tego posta... i się zachwyciłam... Moje kubki smakowe już po pierwszym kęsie oszalały z zachwytu :)Spytałam co to jest i jak ma na imię ten zi...
Deep in the kitchen
Dania bezglutenowe
,
Ziemniaki
Maślane ciasteczka z orzechami
Zbliżają się Święta postanowiłam więc zrobić małe upominki w postaci ciasteczek :) dla przyjaciół i rodziny.Stopień trudności: bardzo łatwe.Czas około 30 min (około 10 min na pieczenie).Składniki:2 szkl. mąki krupczatkipół kostki masł...
Deep in the kitchen
Ciastka
Tarta na spodzie z kaszki kukurydzianej
....To uczucie kiedy czujesz, że przyjechałaś z dalekiej podróży...choć nie wyjechałaś poza granice swojego rodzinnego miasta... to podróż w głąb siebie, która cały czas trwa... Taka refleksja mnie ostatnio dopadła.... Szukamy, gnamy coś po drodze ...
Deep in the kitchen
Dania bezglutenowe
Pierogi z jagodami
Kupiłam od staruszki siedzącej pod sklepem słoik jagód - zrobiłam pierogi. Zapachy, smaki dzieciństwa...prawie jak u babci... :)Pierogi zawsze robiłam pod czujnym okiem babci - dziś sama od początku do końca...wyszły bardzo dobre.Polecam ;-) Stopień tr...
Deep in the kitchen
Pierogi
Chleb na zakwasie "dla leniwych"
Dawno mnie tu nie było... mam taki czas, podejmuję się masy różnych wyzwań, organizuje, przerabiam, gotuje (czego nie widać na blogu), szukam pracy itp. Mam troszkę słomiany zapał, robię kilka rzeczy z różnym skutkiem... typowy bliźniak :) ale go...
Deep in the kitchen
Chleb
Błyskawiczne ciasto z jabłkami w 40 minut.
Przepis dostałam od mojej przyjaciółki Alicji. Robi się je bardzo szybko a do tego smakuje bardzo dobrze. Polecam :) Składniki:trzy szklanki mąki (użyłam tortowej ale może być zwykła pszenna)kostka margar...
Deep in the kitchen
Słodkości
,
Wypieki małe i duże
Brioszki z twarogiem i wiśniami
Przepis na te pyszne brioszki pochodzi z portalu Kwestia smaku: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/drozdzowe_wypieki/brioche_blyskawiczna/przepis.htmlPodsunęła mi go moja znajoma. Dzięki Gosiu :*Te drożdżowe, odrywane bułeczki są warte grzechu....
Deep in the kitchen
Ciasto drożdżowe
Zawijasy herbaciano - kakaowe
Pomysł na to ciasto zrodził się po tym jak przeczytałam na blogu "japońska kuchnia" o trójkolorowym cieście z dodatkiem zielonej herbaty oryginał tu: http://japonskakuchnia.blogspot.com/2010/11/ciasto-w-trojkolorze.htmlNa początku miało to być ciasto d...
Deep in the kitchen
Ciasto drożdżowe
Fafernuchy czyli marchewkowe poduchy
"Fafernuchy"!"Fafernuchy?? Co to takiego?"Oglądając jeden z programów kulinarnych w tv usłyszałam pierwszy raz o czymś co się zwie "fafernuchy."Fafernuchy to produkt regionalny na Kurpiach. Pierwotnie dodawano do nich również buraka cukrowego.Pom...
Deep in the kitchen
Wegetariańskie
Pasztet sojowy
Od poniedziałku tj. 18 lutego postanowiłam, że przez kilka tygodni do (Wielkanocy) nie będę jeść mięsa. To swego rodzaju eksperyment. Czy dam radę? Dziś mija siedem dni. Kto wie może już tak zostanie...Na razie mięsa mi specjalnie nie brakuje.. najbard...
Deep in the kitchen
Wegetariańskie
1
2
Następna
→