Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Aneta na PodBeskidziu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
148
Kategorie
43
Chatka puchatka
Chatka Puchatka to kolejna propozycja ciasta bez pieczenia, jedyną trudnością jest przygotowanie kremu serowego na bazie masła. Przepis jest dość popularny, więc na pewno nie jeden z moich czytelników miał okazję posmakować Chatki :) W moim wydaniu uro...
Aneta na PodBeskidziu
Czekoladowe i kakaowe
,
Serniki na zimno
Czekoladowe mufinki z orzechami
To co lubię najbardziej Muffiny, szybko, smacznie i na temat :)Kawałki czekolady, orzechy włoskie i kakao... idealny pomysł na słodkie śniadanie :)Polecam przepis !!!Składniki na 12 Muffinek:- 350 g mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia ...
Aneta na PodBeskidziu
Muffinki
Korzenny biszkopt sernikowy z wiśniami
Nazwa ciasta budzi zmysły, a smak ... mmm :) Aromatyczny, korzenny - to co lubię.To delikatny biszkopt z korzennymi przyprawami, przełożony gotowaną masą serową z prawdziwą wanilią oraz wiśniami w cukrze - narobiłam to teraz trzeba spożytkować ;), czy ...
Aneta na PodBeskidziu
Czekoladowe i kakaowe
,
Pierniki i pierniczki
Powidła śliwkowe z cynamonem
By zrobić domowe powidła potrzeba czasu i cierpliwości, to proces trwający kilka dni - bynajmniej u mnie :) Potrzeba również uwagi by nie przypalić śliwek podczas smażenia. Jednak smak wynagradza tę cierpliwość. Nie wyobrażam sobie sezonu śliwkowego be...
Aneta na PodBeskidziu
Domowa spiżarnia
Chleb orkiszowy na zakwasie
Chlebki na zakwasie charakteryzują się wilgotnością oraz tym, że są cięższe, wie ten kto kiedykolwiek próbował lub piekł.Ilu zwolenników chlebka na zakwasie tyle samo zwolenników chleba na drożdżach.Pikę każdy rodzaj, jednak ostatnio wyhodowałam ...
Aneta na PodBeskidziu
Pieczywo - chleby
Cisato gruszkowo-kawowe
Delikatne, lekkie ciasto zarazem bardzo proste w wykonaniu ... połączenie biszkoptu, gruszek i kawowej pianki :) Nie będę się rozpisywać tytułem wstępu, napiszę: koniecznie wypróbuj mój przepis !!!Zapraszam.Ciasto wykonałam w kwadratowej tortownicy 24x...
Aneta na PodBeskidziu
Cytrusowe owocowe z bitą śmietaną
Sernik dyniowo-pomarańczowy na zimno
Dynia kusi nie tylko swoim smakiem, choć niektórzy powiedzą że go nie ma, owszem ma z odpowiednią kompozycją przypraw. Dynia kusi również piękną oranżową barwą. Dodaje ją do dań mięsnych, do zup - zupa kremhttp://anetanapodbeskidziu.blogspot.com/...
Aneta na PodBeskidziu
Serniki na zimno
Rafaello z malinową pianką
Ilu cukierników tyle też przepisów na ten pyszny deser, którym jest ciasto Rafaello. Jednak każde ciasto można urozmaicać, ja wykorzystałam sezon "malinowy" i do śmietankowo-waniliowo-kokosowego ciasta dodałam akcent malin.Polecam ten przepis, wy...
Aneta na PodBeskidziu
Ciasta z kremem
,
Cytrusowe owocowe z bitą śmietaną
Ogórki na ostro w orientalnych przyprawach
Pikle, kiszone, korniszony, sałatkowe oraz wiele wiele innych pysznych ogórkowych przysmaków, szczelnie zamkniętych w słoikach... brzmi smacznie.Na moich półkach w spiżarni nie może zabraknąć pikli słodko-kwaśnych, to idealny dodatek zwłaszcza do...
Aneta na PodBeskidziu
Domowa spiżarnia
Chińskie danie z indykiem
Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam z pełnym przekonaniem i gwarancją nietypowego smaku kuchni chińskiej. Delikatna polędwiczka z indyka duszona z warzywami z dodatkiem ciemnego sosu sojowego i grzybów - akurat w moim przypadku grzybów leśnych -...
Aneta na PodBeskidziu
Dania z drobiu
Ucieraniec z jabłkami i cynamonem
Ciasta "na szybko" przygotowane zaledwie z kilku składników cieszą się powodzeniem bynajmniej u mnie. Przepis poniżej na takie właśnie ciacho - poleca się :)Zapraszam do wypróbowania, samo przygotowanie to zaledwie 20 minut.W tym przypadku ...
Aneta na PodBeskidziu
Z jabłkami
Deser orzeźwienie z Mango
Proste desery z owocami i jogurtem naturalnym to najlepsze orzeźwienie w letnie upalne dni.Moja wersja różni się nieco od tej bardzo znanej pod nazwą " Mango lassi" za sprawą kilku dodatków :)Polecam moją wersję.Z podanych składników wyszły dwa duże pu...
Aneta na PodBeskidziu
Desery
,
Śniadania
Chleb pszenno-razowy na drożdżach
Zapach świeżo upieczonego bochenka chleba to ten, który lubię najbardziej w mojej kuchni :)Chrupiące domowe pieczywo z ulubionymi dodatkami, czy istnieje wtedy coś piękniejszego ?Już teraz zapraszam do wypróbowania przepisu, chlebek wykonuję się ...
Aneta na PodBeskidziu
Drożdżowo
,
Pieczywo - chleby
Sałatka z pieczonymi ziemniakami i jajkiem na twardo
Zapraszam na pyszna kolację w doborowym towarzystwie pieczonych ziemniaczków, warzyw oraz jaja na twardo. Kilka prostych składników połączonych sosem czosnkowym ... sytość i niesamowity smak, polecam !!!Przepis na 4 porcje.Składniki na sałatkę:Ziemniac...
Aneta na PodBeskidziu
Sałatki
Szarlotka z bezą
W naszym ogródku rozpoczął się sezon na wczesne jabłka. Kwaskowa odmiana świetnie nadaje się do wypieków takich oto przysmaków. Polecam przepis, kruche ciasto, lekko podduszone kawałki jabłek z nutą cynamonu i chrupiąca beza - nadaje lekkość, a jej sło...
Aneta na PodBeskidziu
Szarlotka
Drożdżowe z morelami i pozeczkami na dużą blache
Drożdżówka z owocami lata, nic dodać nic ująć, trzeba koniecznie upiec. Polecam mój przepis na dużą blachę :) Zapraszam !!!Brytfanna: 36x25 cm. Składniki - ciasto drożdżowe:- 4 szkl. mąki pszennej- 110 g margaryny lub masła- 1 jajo i 3 żółtka&nbs...
Aneta na PodBeskidziu
Drożdżowo
1
2
3
Następna
→