Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
91 wyników
Przepis na gicz cielęca
Mediolan w 4 dni
Drodzy Czytelnicy, witam Was w nowym roku! Oby spełnił Wasze marzenia i życzenia... Moim marzeniem, na przykład, jest więcej podróżować i trzymam mocno kciuki, żeby wszystkie wyjazdowe plany na ten rok się spełniły. Raczej nic tak szalonego, jak zeszło...
rozkosze stołu
Turystycznie
,
Miejsca do zjedzenia
,
Muzea
,
Podróże
,
Mediolan
,
Milan
,
Włochy
Cielęcina w białym sosie, pyszny francuski klasyk
Cielęcina w białym sosie zwana po francusku Blanquette to prawdziwy zabytek tradycyjnej kuchni francuskiej. Idealne danie na proszony obiad czy kolację. Sos śmietankowo-cytrynowy doskonale komponuje się z delikatnym, rozpływającym...
Douce Provence
Kuchnia
,
Mięsa
,
Potrawka cielęca
,
Cielęcina
,
Cielecina w sosie
Śniadanie (6)
Cześć =) Śniadanie, to niezwykle istotny punkt naszej codziennej diety.Kasztanowa Kuchnia od początku swojego istnienia stara się promować kulturę jedzenia śniadań, proponując wszelkiego rodzaju kanapki, sałatki, przekąski itp.Dziś zapraszam na śnia...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Przekąski i przystawki
,
śniadania i kolacje
,
Piknik
,
Jajka
,
Kanapki
Wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym...
Składniki: wątróbka cielęca 60 dag, mąka pszenna 2 łyżki, smalec 1 łyżka, jabłka 3 sztuki, cebula 3 sztuki, majeranek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, woda 2 szklanki, ...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
PODROBY-RÓŻNE
CIORBA DE BURTA - FLACZKI PO RUMUŃSKU / ROMANIAN STYLE TRIPE
CIORBǍ DE BURTǍDo lata jeszcze daleko, a mnie już tęskno do słońca i wakacyjnych podróży. Na razie pozostaje mi tylko gorąca czekolada, ciepły kocyk i zdjęcia z wakacji. No, może nie tylko to, mogę jeszcze ugotować jakieś przysmaki poznane w podróży.&...
Powrót do pyszności
MIĘSO
,
ZUPY
,
PODROBY
Wątróbka z jabłkami
Wątróbka, bez względu na to czy drobiowa,wieprzowa,wołowa,cielęca najlepsza jest z dodatkiem jabłek krótko i intensywnie smażona. Aby pozbyć się smaku goryczy z wątróbki, wystarczy ja wymoczyć w mleku przed smażeniem. Jabłka do wątróbki wybier...
Zbiór przepisów kulinarnych
Dania główne
,
Masło
,
Mleko
,
Wątróbka
,
Jabłka
,
Smażone
,
Podroby
,
Wątróbki
Szybkowar-cielęcina z kiszoną kapustą i pieczarkami...
Składniki: łopatka cielęca 1,2 kg/z kością, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, kminek cały 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostr...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
SZYBKOWAR
,
DANIA MIĘSNE
Jagnięca gicz wolno pieczona z warzywami. Lipcowy zawrót głowy!
Lipcowy weekend, ostatni Wyjątkowynie powtórzy się już nigdy Nie będzie taki sam za rok Chwile tylko te, teraz i nigdy potem Imieninowe spotkanie z Najbliższymi Śmiech Dzieci, buzie w malinach i zabawy n...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Warzywa
,
Wino
,
Mięso
,
Jagnięcina
Wątróbka cielęca - przepis
Składniki:Wątróbka cielęcacebula2 szlotkisólpieprzmasłolampka winaPrzygotowanie:Wątróbkę namoczcie. Osuszcie i smażcie na maśle. Dodajcie pokrojoną cebulę i szlotkę. Jak wątróbka się zrumieni podlejcie winem. Smażcie tak długo aż sos zgęstnieje - jedna...
Gotuję i zjadam
Szalotka
,
Wątróbka
Osso buco czyli dziura w kości// Osso buco donc un trou dans l'os
Z włoskiego Oss bus… to tradycyjne danie mediolańskie zrobione z giczy cielęcej, niesamowite w swych aromatach białego wina i ziół. Mięso duszone wraz z kością nadaje mu niezwykły smak. Danie to znane jest od XVIII wieku i należy do tradycyjnej ...
Est-Ouest
Mieso-Viandes
Cielęcina w powijakach
Kawałek cielęciny ,to jest górka cielęca.Cieniutkie plastry słoninki.Zielony szczypior czosnku ( jeśli ktoś nie ma ,można zastąpić świeżym tymiankiem lub innym ulubionym ziółkiem.)MasłoBawełniana nić.Cielęcinę solimy ,posypujemy pieprzem,układamy...
Kocioł i garnek
Cielęcina
,
Mięsne
Lubella na warsztacie – Kobieca kuchnia makaronowa
Z okazji Dnia Kobiet marka Lubella zaprosiła do Warszawy mniej lub bardziej znane blogerki na makaronowe warsztaty Kobieca kuchnia makaronowa. Również i ja miałam okazję znaleźć się w tym gronie Na dzień dobry przywitał Nas stół pełen bia...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Testy i warsztaty kulinarne
,
Makaron
,
Lubella
,
Warsztaty
,
Blogerki
,
Dzień Kobiet
KARCZMA VIKING NA KASZUBACH – REWELACYJNA KUCHNIA
Wiele razy mijaliśmy to miejsce jadąc do Kościerzyny przez Starą Kiszewę. Właśnie w Starej Kiszewie na Kaszubach znajdziecie to miejsce. Podziwialiśmy jego interesującą aranżację i architekturę – kwitnąca wiosną łąka pokrywająca dach robiła zawsze wspa...
SMAKI EWY
Tam byłam
Wątróbka smażona po wiedeńsku
Inspiracja z książki Hanny Szymanderskiej: "Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej".Książkę można nabyć na stronie Wydawnictwa REA (klik).Wydanie jest przepiękne, gdyż posiada twardą oprawę, papier "chamois" i złocone brzegi.Autorka wydała wiel...
Di gotuje
Na obiad
,
Ze świata
,
Wydawnictwo REA
,
Podroby
Wątróbka cielęca w cebuli i ziołach
Nie jest łatwo dostać dobrą, zdrową i ładną wątrobę cielęcą. Ostatni raz przyrządzałam taką jakieś 2 lata temu. Co prawda nie każdy lubi wątróbkę, ale dobrze przyrządzona będzie smacznym dodatkiem do obiadu, dostarczy nam też mnóstwo niezbędnego żelaza...
natusiowawkuchni
Fit&Easy
Skoro i Fit i Easy to wiedziałam, że będą to przepisy dla mnie. A oprócz przepisów, na warsztatach FitEasy otrzymałam garść dobrych informacji. Bo warto jeść sałaty, najlepiej przeróżne, a jeszcze lepiej z pełną świadomością o nich i o ich ...
Odczaruj Gary!
SAŁATKI
,
WARSZTATY, RECENZJE, SPOTKANIE, DEGUSTACJE
,
WSPÓŁPRACA
,
WARSZTATY
,
Fit&Easy
,
PolubiszZaWartość
,
FitandEasy
,
SAŁATA
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→